Medewerkers

Erjan Goossen (1965)

Na wat omzwervingen in vrijwilligers land is Erjan in 2009 bij de lokale radio begonnen, achter de schermen.
Maar het verlangen naar presenteren begon steeds meer aan hem te knagen en samen met zijn broer is hij toen op de zondagmiddag begonnen met Back To The Eighties. Erjan presenteerde en zijn broer nam het knoppenwerk voor zijn rekening.
Van daar uit zijn er steeds meer programma op zijn pad gekomen en heeft Erjan binnen de lokale omroep een vaste waarde geworden voor diverse programma’s onder anderen een cultuur en een lokaal nieuwsprogramma heeft hij met veel plezier gemaakt door de week en in het weekend.

Na 4 jaar kwam er echter een abrupt einde aan de werkzaamheden bij de lokale omroep, door een verschil van inzicht in de te volgen koers. De denkbeelden van Erjan pasten niet meer bij de organisatie van de lokale omroep.

Erjan is toen op eigen voeten verder gegaan en heeft Hellendoorn FM het levenslicht laten zien. Via het web het mooiste doen wat er is! Radio maken! Inmiddels heeft Hellendoorn FM al een mooie schare fans en is het wereldwijd te beluisteren via het web en/of Facebook.
Vanaf december gaat Erjan weer een vrijdagavond programma maken voor Hellendoorn FM samen met Hans van Petersen en verder is hij technisch verantwoordelijk voor zowel het radio station als ook alle dingen die daar om heen gebeuren.

Kort om druk met een prachtige hobby!

 

 

Henny van Petersen (1961)

Vroeger was Henny al bezig met muziek, het bij de radio zitten en muziek opnemen op een bandrecorder en later op de cassetterecorder. In 1985 getrouwd met een dj en muziekliefhebber, die in de jaren 90 een radioprogramma had in Wierden en 1 van de oprichters is van de radiozender uit de gemeente Hellendoorn HOi FM, voorheen Reggestreekradio. En zo werd Henny besmet met de lokale omroep.

Het achter de knoppen zitten en presenteren geleerd dus van manlief. Begonnen met een programma getiteld uit de platenkast.

Omdat deze muziek toch altijd op de radio was is ze op zoek gegaan naar een genre die er nog niet was, blues dus. Henny is zich toen gaan verdiepen in deze geweldige muziek en begon met Blue Notes bij HOi FM. Na 2 jaar moest zij daar weg omdat er op hetzelfde tijdstip een ander informatief programma kwam.

Gelukkig kwam er een nieuwe zender op haar pad. Hellendoorn FM, een zender op het web. Gemeente Hellendoorn en met name het dorp Hellendoorn kent vele bluesliefhebbers.

Maar zoals de website zegt ‘From a small town to the world zijn er vele liefhebbers voor dit genre. Elke week maakt zij met heel veel plezier een bluesprogramma met heerlijke muziek en informatie. Elke woensdagavond van 18.00 tot 19.00 ‘Bluestime’ en een herhaling op zondagavond van 19.00 tot 20.00.

 

 

Hetty Fuit (1956)

Al op jonge leeftijd maakte ze kennis met de muziek en zat zoals velen onder ons met het cassetterecordertje voor de radio.
In de hoop dat de DJ z’n mond even hield en zij het favoriete nummer kon opnemen.

Toen ze zelf ging werken werden veel singeltjes en de LP’s haar eigendom, een kleine platenspeler op haar slaapkamer gaf voldoende “lawaai” om beneden de stoppen uit de meterkast te draaien zodat er even rust was.
De jaren 60-70 hebben haar voorkeur en ze geniet van al die prachtige oude nummers.
Door een interview bij de lokale omroep kreeg ze pas echt de smaak te pakken en het smaakte naar meer.
Inmiddels heeft ze al heel wat jaartjes ervaring bij twee lokale omroepen. Veel geleerd en door de jaren heen ook andere soorten muziek leren kennen.
Samen met Jan Koster hoopt ze u veel muzikale uurtjes te bezorgen. Dit gaat ze doen in het nieuwe programma met de toepasselijke naam “The Jukebox” .
Natuurlijk bent u van harte welkom om mee te genieten met de muziek uit de tijd van weleer.
Tot horens!

 

 

Jan Koster (1955)

Al op jeugdige leeftijd werd zijn interesse gewekt door het medium radio. In eerste instantie werd er veel geluisterd naar de reguliere radiozenders uit Hilversum, maar gaande de roerige jaren zestig werd meer en meer afgestemd op de muziek uit zee van Radio Veronica . Daar werden immers de plaatjes gedraaid die pasten bij de jongerencultuur van die tijd. Het wekelijkse muzikale hoogtepunt was wel de nationale zaterdagmiddaggebeurtenis wanneer de Tipparade en Top40 werden uitgezonden. Aan de hand van het gedrukt exemplaar van de platenhandelaar volgde hij met belangstelling de verschuivingen en nieuwe binnenkomers in beide lijsten .

Begin jaren zeventig was Jan met z’n drive-in-show als DJ met vaste regelmaat te vinden bij diverse evenementen in de regio. Daarnaast werkte hij ook nog een jaartje als DJ bij een van de eerste Rijssense discotheken. In 1972 behaalde hij een eerste plaats bij een regionale DJ-wedstrijd van de VARA-drive-in-show .
Toen medio jaren zeventig zijn dagelijkse werkzaamheden en studie in de avonduren meer en meer tijd van hem vergden raakte zijn betrokkenheid bij de muziek naar de achtergrond.
Met de komt van de MP3, waarbij veel van de oude liedjes opnieuw werden uitgebracht (zonder tikken en kraken), herontdekte Jan al die leuke liedjes van weleer waaraan voor hem zoveel leuke herinneringen gekoppeld waren.
Van 2002 tot 2012 was hij wekelijks op de donderdagavond met al die toppers van toen te beluisteren via de lokale omroep voor Rijssen-Holten en daarna heeft hij samen met Hetty Fuit nog ruim een jaar lang een dagprogramma verzorgd bij een de omroep lokale omroep voor de gemeente Hellendoorn . Vanaf januari 2015 hoopt hij samen met haar en de luisteraars op donderdagavond van 19:00-21:00 uur al die leuke herinneringen te delen in het programma ”The Jukebox” op Hellendoorn FM.

 

 

Hans van Petersen (1955)

Voor Hans is muziek als ademhalen. Het moet!! Van jongs af aan met een heel klein minibandrecordertje vooral de deejay’s opnemen om te kunnen leren hoe je hits aan elkaar moet praten.
Vanaf 1968 discjockey in soos Come in, Drive in shows en in de discotheken ’t Mandje, ’t Luifeltje, ’t Koetsje, ’t Keldertje, de Waag, Grande Moustache, Heidepark, Hob Nob, Calimero, zaal Bruins, Silver Shadow, Lucky en Nite Life.
Wat radio betreft begon Hans bij Hilversum 3 in 1982 met nachtprogramma’s van de NCRV en heeft later nog wat bij Radio 2 gedaan. In 1997 naar Regio fm gegaan en stond in 2002 aan de wieg van de lokale radio in de gemeente Hellendoorn.

Reggestreek radio waar Hans programmaleider was, is opgestart bij de omroep waar Hans al ruim 10 jaar werkte, de Overijsselse ziekenomroep.
Na de fusie van Reggestreek radio naar HOi fm waar Hans ook lange tijd programmaleider was kwam er een punt dat Hans tegenstond bij HOi fm. De samenwerking met andere lokale zenders in Twente had volgens hem niets te maken met lokale radio voor de gemeente Hellendoorn.

Daardoor kwam Hans vanaf februari 2015 te werken bij Hellendoorn FM . Zaterdag is hij de man van de gouwe ouwe, tussen 12.00 en 14.00 uur de “Gouden Terugblik” met muziek uit de fifties, sixties en seventies.